Ką daryti?

Moderatorius: Maitra

Ką daryti?

Standartinė beriuke Ant Gru 23, 2008 8:47 pm

Noreciau uzsiimti su zirgais bet nezinau ka daryti........ Noretusi kaip ir tureti savo zirga dirbti su juo ir pan. taciau pirkti zirga man dar anksti ........neturiu patirties........ O kaip jos gauti? Lankant zirgyna ir prievartaujant zirgus?????? :?: ?????!!!!! :!: !!!! Ne to nenoriu......
Ka daryti!!!!! kaip ismokti dirbti su arkliais????? mes kiekvienas esam lanke zirgyna ir tik taip ismoke joti :( :( :( Deja :( :( :( Ar as teisi.... :?:......
beriuke

---

Standartinė Inesss Ant Bir 23, 2009 3:14 pm

sveiki,

beskaitinedama jusu foruma ir svetaine supratau , kad as ne zmogus ir net nezinau kas .... juk as daznai valgau mesa , geriu piena ir valgau jo produktus , ir man liudna , bet turiu pripazinti , kad kai kuriu is ju neatsisakysiu vistiek... manau ,norint buti veganu nepakanka vien geros sirdies , reikia ir lesu , kad nenusilptu organizmas ir gautum visas reikalingas medziagas mesa ir piena reikia pakeisti kitais ,daznai gerokai brangesniais produktais . o tam as lesu neturiu , o ir is bado ar nusilpimo mirti nelabai noriu .

antras dalykas del ko as ne zmugus- pas mane namuose siuo metu auga dvi nuostabios papugeles ir ziurkenas , o ateityje kai bus visos tinkamos salygos ketinu tureti ir suniuka.. jusu ir kitokiu i jusu sveitane panasiu psl deka supratau , kad as esu kazkokia pasaulio klaida ir dar siek tiek su tuo noriu nesutikti. atsiprasau jeigu kam nepatiks mano mintys , bet as nemanau kad galima vardan laisves i gatve ismesti naminius gyvunus ,kuriems reikia zmogaus , o zmogui ju ( taip sakau , nes neviename komentare pastebejau naminius gyvunus vadinamus vergais )... o ir mesa valgyti nemanau , kad yra didziausia pasaulio beda , nes jeigu zmogus yra veganas tai nereiskia , kad jis geras , o jeigu yra atvirksciai tai nereiskia , kad jis blogas... manau nereiketu taip drastiskai sakyti ,kad vartojanciu mesa zmoniu skrandziuose yra lavoneliu , kad jie ne zmonesn . jeigu as valgau mesa nereiskia , kad propaguoju gyvunu kankinima . juk visais laikais zmones naudojo gyvulines kilmes produktus ir tik tobulejant ir ziaurejant zmogui tu produktu gavimo budai tapo isties ziaurus . gyvuna tapo tik maistu , nors anksciau del to , kad jie pramaitindavo zmogu budavo gerbiami...

na o jeigu kalbat apie zirgus tai as dar siandien ketinau savaiciu begyje nuvaziuoti pajodineti ,bet dabar manau kitaip , as maniau , kad zaslai nesukelia zirgams skausmo kuomet netampomos vadeles , bet dabar nieko nzn ... man visai galva susisukus.... o ir noreciau paskatiti jusu nepamirsti to ka sake pats Nevzorovas kad tik 2 proc. sportininku yra sadistai , o kiti nezino ka daro todel nereikia sakyti , kad visi jie blogi , nes taip nera ... as apie ju kankinima suzinaujo taip pat tik visai neseniai kai pradejau dometis , o kiti gal but to nezino , o del to nera blogi ... man pvz. daugelis zirgu mano matytose varzybose neatrode liudni (bet gal tik man taip atrode) , o ir raiteliai aiskiai myli savo zirga ir yra geri zmones. man labai sunku itekiti ,kad tiek zmoniu galetu taip kankinti gyvuna , nebet jie nesuvoktu ka daro , kaip manau ir yra ...todel zirginio sporto sportininkai man nera blogis , gal but tik nesusiprate ...

atsiprasau jeigu as visai ne i tema ,bet nezinojau kur prisiglausti todel rasiau cia ... atsiprasau jeigu kam mano mintys nepatinka , bet nesupykciau ,kad ir jus issakytumet savo nuomone apie tokias butybes kaip as ... nu dar manau reiketu pamineti ,kad as ne sportininke ir apskritai niekada gyvenime nesedejau ant zirgo...

aciu uz supratima ir prasau epamirsti kas yra zmogaus laisve - tai galimybe laisvai issakyti savo nuomone ,ir isklausyti kitokia

p.s :. as nepalaikau zirgu sporto kaip jau turejote suprasti is mano parasyto teksto , tik nesuprantu ar yra taip blogai auginti gyvuna ir valyti gyvulines kilmes maista? atleiskt uz mano kvailuma ,bet dar esu gana jauna ir tik mokausi gyventi .
Inesss

Viskas yra tobula

Standartinė Irena Pen Bir 26, 2009 9:07 pm

Inesss rašė:sveiki,

beskaitinedama jusu foruma ir svetaine supratau , kad as ne zmogus ir net nezinau kas .... juk as daznai valgau mesa , geriu piena ir valgau jo produktus , ir man liudna , bet turiu pripazinti , kad kai kuriu is ju neatsisakysiu vistiek... manau ,norint buti veganu nepakanka vien geros sirdies , reikia ir lesu , kad nenusilptu organizmas ir gautum visas reikalingas medziagas mesa ir piena reikia pakeisti kitais ,daznai gerokai brangesniais produktais . o tam as lesu neturiu , o ir is bado ar nusilpimo mirti nelabai noriu .

Tikrai neteisingas jūsų supratimas, tuo labiau, kad niekur taip neteigiama. Dėl maisto, tai jūs teisi, norint jį keisti reikia, žinių ir tvirto charakterio. Kad vegetariškas maistas brangesnis tai melas, atvirkščiai. Be to nuo gyvo maisto, vaisių ir daržovių dar niekas nemirė, o va mėsos, vystosi ligos. pažiūrėkite, kaip sveiku gyvenimo būdu išsigydė žmogus vėžį
http://www.sveikata.info/vezys

Inesss rašė:
antras dalykas del ko as ne zmugus- pas mane namuose siuo metu auga dvi nuostabios papugeles ir ziurkenas , o ateityje kai bus visos tinkamos salygos ketinu tureti ir suniuka.. jusu ir kitokiu i jusu sveitane panasiu psl deka supratau , kad as esu kazkokia pasaulio klaida ir dar siek tiek su tuo noriu nesutikti. atsiprasau jeigu kam nepatiks mano mintys , bet as nemanau kad galima vardan laisves i gatve ismesti naminius gyvunus ,kuriems reikia zmogaus , o zmogui ju ( taip sakau , nes neviename komentare pastebejau naminius gyvunus vadinamus vergais )..
atsiprasau jeigu kam nepatiks mano mintys , bet as nemanau kad galima vardan laisves i gatve ismesti naminius gyvunus ,kuriems reikia zmogaus , o zmogui ju ( taip sakau , nes neviename komentare pastebejau naminius gyvunus vadinamus vergais )..

Jūs pastoviai tvirtinate, kad jūs ne žmogus, sakyčiau tai kompleksas, galbūt reiktų peržiūrėti savigarbos principus arba pabandyti kalbėtis su laisvesnių požiūrių žmonėmis, nes taip tikrai nėra, kaip jūs apie save manote. O kas liečia šuniukus ar kitus gyvūnėlius ir jų išmetimą į gatvę, tai tikrai čia tik jūsų pasakymas, nes pvz aš net minties tokios nesugalvočiau, kad išmesti draugą.... O dėl vergų - čia labai trapi filosofinė diskusinė tema. Yra žmonės, kurie priklausomi nuo narkotikų ir vadina save "laisvais", nors vergauja narkomafijos bosams... Man jie vergai, o jie vergais laiko tuos, kurie nevartoja narkotikų. Taip kad nereikia daryti neapgalvotų išvadų, bet reikia mokytis išmąstyti.

Inesss rašė:o ir mesa valgyti nemanau , kad yra didziausia pasaulio beda , nes jeigu zmogus yra veganas tai nereiskia , kad jis geras , o jeigu yra atvirksciai tai nereiskia , kad jis blogas...

Visiškjai su jumis sutinku, apie žmogų pasako jo darbai. Kaip žmogus gyvena, kaip elgesi - toks jis ir yra.
Inesss rašė:manau nereiketu taip drastiskai sakyti ,kad vartojanciu mesa zmoniu skrandziuose yra lavoneliu , kad jie ne zmonesn . jeigu as valgau mesa nereiskia , kad propaguoju gyvunu kankinima . juk visais laikais zmones naudojo gyvulines kilmes produktus ir tik tobulejant ir ziaurejant zmogui tu produktu gavimo budai tapo isties ziaurus . gyvuna tapo tik maistu , nors anksciau del to , kad jie pramaitindavo zmogu budavo gerbiami...

Dėl lavonėlių, tai čia vėl požiūrio reikalas. Užmuštas, negyvas kūnas, kuris ką tik bėgiojo, žvengė, mekeno ar lojo, yra ... negyvas kūnas, kitaip vadinamas lavonas, tačiau, kai jį ruošia maistui, tada vadina mėsa. Tiesiog tas žodis "lavonas" labai negatyviai priimamas, bet pvz. man jis nesukelia kokių tai blogų minčių, net jeigu lėkštėje garuotų vištos lavonas. Nereikia taip jautriai reaguoti į žodžius. Kiekvienas daiktas turi savo pavadinimą. Jus neprivalote tapti vegetarė ar dar kuo, tik todėl, kad kažkas pavadino jūsų maistą jums nemaloniu žodžiu. Reikia suprasti, kad kai žmogus ko nors siekia, viskam ateina savas laikas.

Inesss rašė:na o jeigu kalbat apie zirgus tai as dar siandien ketinau savaiciu begyje nuvaziuoti pajodineti ,bet dabar manau kitaip , as maniau , kad zaslai nesukelia zirgams skausmo kuomet netampomos vadeles , bet dabar nieko nzn ... man visai galva susisukus.... o ir noreciau paskatiti jusu nepamirsti to ka sake pats Nevzorovas kad tik 2 proc. sportininku yra sadistai , o kiti nezino ka daro todel nereikia sakyti , kad visi jie blogi , nes taip nera ... as apie ju kankinima suzinaujo taip pat tik visai neseniai kai pradejau dometis , o kiti gal but to nezino , o del to nera blogi ... man pvz. daugelis zirgu mano matytose varzybose neatrode liudni (bet gal tik man taip atrode) , o ir raiteliai aiskiai myli savo zirga ir yra geri zmones. man labai sunku itekiti ,kad tiek zmoniu galetu taip kankinti gyvuna , nebet jie nesuvoktu ka daro , kaip manau ir yra ...todel zirginio sporto sportininkai man nera blogis , gal but tik nesusiprate ...

Jūs teisi, kad dauguma žmonių tiesiog nežino, ką daro. Yra tokių, kurie nesupranta ką daro. Be abejo yra atvirų sadistų, kurie kankina ir jaučia malonumą. Patarčiau jums pasidomėti kuko kamanomis ir jų pagalba jodinėti, jeigu negalite pakeisti savo pramogus kitu užsiėmimu. Plungėje pas Maitrą, Arūną, žirgyne galima mokytis joti kuko, kiek suprantu jie mokina ir be kamanų.
Sakote jums sunku įtikėti, kad tiek daug žmonių gali kankinti... deja, toks pasaulis, telydi jus sėkmė nesutikti tokių žmonių...
Inesss rašė:atsiprasau jeigu as visai ne i tema ,bet nezinojau kur prisiglausti todel rasiau cia ... atsiprasau jeigu kam mano mintys nepatinka , bet nesupykciau ,kad ir jus issakytumet savo nuomone apie tokias butybes kaip as ... nu dar manau reiketu pamineti ,kad as ne sportininke ir apskritai niekada gyvenime nesedejau ant zirgo...

Ačiū, kad parašėte tokį nuoširdų laišką, tai parodo, kad jumyse yra gėrio, kad jūs mylite gyvūnų pasaulį, visus tuos pukuotis, išmintingus, nustebusius, pasimetusius ir taip žmogui reikalingus gyvūnus. Yra puikių užsiėmimų ir be gyvūnų išnaudojimo ir kol jūs neįkritote į protą užvaldančią aistrą joti, veisti, pirkti, parduoti, dresuoti žirgus, tol dar galite rinktis.
Inesss rašė:aciu uz supratima ir prasau epamirsti kas yra zmogaus laisve - tai galimybe laisvai issakyti savo nuomone ,ir isklausyti kitokia

p.s :. as nepalaikau zirgu sporto kaip jau turejote suprasti is mano parasyto teksto , tik nesuprantu ar yra taip blogai auginti gyvuna ir valyti gyvulines kilmes maista? atleiskt uz mano kvailuma ,bet dar esu gana jauna ir tik mokausi gyventi .

Nelabai su jumkis sutinku, kad laisvė yra nuomonė. Apie tai čia http://www.psichohileris.lt/nuomone
Tai ką jūs parašėte yra jūsų jausmai, nuoširdus išsisakymas, todėl jis susilaukė garbingo dėmesio. Kokia nauda iš nuomonės? Visai kas kita tai, ką žmogus iš tikro jaučia, nuoširdžiai išsako savo jausmą, arba kalba tai, ką moka ir padaryti. Aš rašau jums iš gyvenimo būdo iš patirties, iš to kas man kasdienybė.
Dėl gyvūnų laikymo ir gyvulinės kilmės maisto tai žiūrėkite į viską išmintingai: niekas nėra gerai ar blogai, nes yra tiesiog kitaip. Mes skirtingi, mūsų mintys, elgesys, mąstymas, jutimai, požiūriai, viskas skirtinga, nieko nėra tapataus, todėl ir maistas skirtingas, ir aplinka ir t.t. Mes turime panašumų, artimų vieni kitiems sąvybių, grožio, ir tai mus suveda būti kartu, ir mes bendradarbiaujame su tais, kurie mums arčiau širdies. Todėl nereaguokite kraštutinumais, pamąstyikte, ko tikrai jūs norite ir kas jums yra būtina, be ko negalite gyventi. Pasverkite ir darykite tai, ką sako jūsų širdis. O jeigu nėra tokio atsakymo, palaukite kiek tai laiko, ir atsakymas ateis į visus jums rūpimus klausimus.
O šuniukui tikrai reikia tinkamų sąlygų, todėl, jeigu jas turėsite, tai jis bus laimingas gyvendamas pas jus.
Tikiuosi atsakiau į visus jūsų klausimus ir išsisakymus. Jeigu ne, mielai atsakysiu.
Irena

Re: Ką daryti?

Standartinė Inesss Šeš Bir 27, 2009 6:03 pm

Irena ačiū jums už gerą atsakymą :) tik norėčiau paminėti , kad aš iš esmės laikau save žmogumi tiesiog kai kartais paskaitinėji įvarius straipsnius apie nežmogiškumą , to nežmogiškumo įžvelgti galima ir savyje :D na o jeigu norėsiu jodinėti tuomet pagal galimybes bandysiu joti su kuko kamanomis ,kad nebūtų net menkiausios tikimybes, kad sužeisiu žirgelį ;)
Inesss

Standartinė Irena Pir Bir 29, 2009 8:57 am

Inesss rašė:Irena ačiū jums už gerą atsakymą :) tik norėčiau paminėti , kad aš iš esmės laikau save žmogumi tiesiog kai kartais paskaitinėji įvarius straipsnius apie nežmogiškumą , to nežmogiškumo įžvelgti galima ir savyje :D na o jeigu norėsiu jodinėti tuomet pagal galimybes bandysiu joti su kuko kamanomis ,kad nebūtų net menkiausios tikimybes, kad sužeisiu žirgelį ;)

Žinote, o aš iš vis neskaitau jokių straipsnių :) Straipsniai yra rašomi su tikslu, ir gerai kai jie sulaiko žmones nuo žiaurumo ir sadizmo, tačiau kai žmogus nėra nei žiaurus nei -----, tai jo nežeidžia tokie straipsnisi, nes jis supranta, kad tai ne jam :)
Dėl nežmoniškumo įžvalgų tai tas, kas yra nežmoniškas, savo veiksmais ir žodžiais yra akivaizdus ir dažniausiai netampa žmonišku, nes kai žmogų valdo jo norai, o ne sąžinė, ne gailestingumas, jis niekada nebūna žmoniškas, nes tam reikia keistis, tapti kitokiu, tobulėti...
Tačiau kiekvienam savo kelias ir laimingi tie, kurie eina lengvu, pilnu meilės ir gerumo keliu, nelipant niekam nei ant galvos, nei ant ... nugaros :)
Irena

Standartinė Inesss Pir Bir 29, 2009 11:18 am

Irena dar kartą ačiū už atsakymą ;)
Inesss

Standartinė Laimutis Ant Bir 30, 2009 9:17 pm

Irena rašė:Žinote, o aš iš vis neskaitau jokių straipsnių :) Straipsniai yra rašomi su tikslu, ir gerai kai jie sulaiko žmones nuo žiaurumo ir sadizmo, tačiau kai žmogus nėra nei žiaurus nei -----, tai jo nežeidžia tokie straipsnisi, nes jis supranta, kad tai ne jam :)
Dėl nežmoniškumo įžvalgų tai tas, kas yra nežmoniškas, savo veiksmais ir žodžiais yra akivaizdus ir dažniausiai netampa žmonišku, nes kai žmogų valdo jo norai, o ne sąžinė, ne gailestingumas, jis niekada nebūna žmoniškas, nes tam reikia keistis, tapti kitokiu, tobulėti...
Tačiau kiekvienam savo kelias ir laimingi tie, kurie eina lengvu, pilnu meilės ir gerumo keliu, nelipant niekam nei ant galvos, nei ant ... nugaros :)

:)
Sveiki, budamas UK stebejausi kad ten Nevzorova zino geriau nei cia. Radau zmones ne tik jau paruosusius zirgus pagal sia metodika, nes jie ruosia jau 5 metus, bet ir kuriancius savo mokyklas :)
butent laimingi jie nes eina gerumo keliu nelipant ant nugaros :)
Beriuke, sakai ka daryti? Keisk mastyma, jeigu matai, kad tai negerai, ir nera kaip keisk krypti negi nieko daugiau gero pasaulyje nera?
Laimutis

Standartinė Irena Tre Lie 01, 2009 8:28 pm

Tai visur kuriasi, tik Lietuvoj stabdo, deja,
Irena

Grįžti į Antihumanizmas

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias