Nuo ko pradeti

Moderatorius: Maitra

Nuo ko pradeti

Standartinė Žemyna Šeš Lie 05, 2008 8:39 am

Man rašo mergaitės apie penkių žingsnių įvaldymą iš temos "nuo ko pradėti", kad jau viską išmoko. Bet kai reikia dirbti toliau... nesiseka, žirgas iš viso neklauso, tada ieškome priežasčių ir randame, kad visdėlto penki pradžios žingsniai nėra įvaldyti. Pagrindinės klaidos": neužbaigtas pratimas, ne iki galo išmokta, kartais gaunasi, kartais ne - reiškia dar neišmokta :) žirgas bijo steko, rankos mosto, neleidžia savęs liesti kokioje nors vietoje - reiškia ... jis dar nieko nemokytas....
Nepamirškite, kad norint jodinėti tikrai laisvėje, o ne refleksų, ir baimės (steku) pagalba, tai ir pradėti reikia nuo laisvės. Jeigu jūs pririšate žirgą ir rodote man kad jis leidžia save visur liesti, tai nieko nereiškia, paleiskite jį ir tada rodykite, ko ko išmokėte. Atvažiuojame į ganyklą. Nuostabi honoverė, pasitinka mus ir ką... ji grubiai reikalauja skanėstų, bando net kąsti šeimininkei :) tai vyksta dėl bendravimo stokos.
Nepamirškite, negalima šaukti ant žirgo
negalima grasinti mostais, o tuo labiau mušti, kada nėra iš vis apie ką ir kalbėti.
negalima pas žirgą eiti bolgos nuotaikos, negatyviai mąstant,
negalime vartoti svaigalų, nes tada esi absoliutus nulis žirgo jutime, nes neturi savo sąmonės, kurią pirmiausiai skaito gyvūnai, štai kodėl girtuoklių visi šunys nemėgsta.:)
jeigu vis dar esi plėšrūnas, valgai mėsą ir t.t. tai bent dantis ir burną skalauk einant į gardą.
Žemyna

Re: Nuo ko pradeti

Standartinė Maitra Tre Lie 09, 2008 4:41 pm

Norėjau paklausti kodėl negaliu skaityti forumo " Nuo ko pradėti?"
The horse is not the seat and not the transport.
Maitra

Standartinė Maitra Sek Lie 27, 2008 5:07 pm

Pirmiausia, mano nuomone, reikėtų pradėti nuo keletos klausimų sau...
Kaip tu jaustumeis, jei niekada daugiau nebegalėtum joti? Ar tai būtų tau kaip pasaulio pabaiga jei daugiau niekada nebegalėtum atsisėsti ant arklio nugaros? Kodėl?
Ar įmanoma sukurti tikrą draugystę, kai tu vis dar tikiesi, kad arklys nešios ant savo nugaros? Kai kurie sako, kad arkliai mėgsta pasijodinėjimus, ypač į gamtą...bet gal tai yra dėl to, kad jie taip mėgsta vietos pasikeitimus, kad toleruoja jūsų norą joti jiems ant jų?
Kodėl mes lipame ant savo arklių?
Ar mes kada susimastome ką jaučia mūsų arkliai? Ar žmogus sukūrė juos jojimui? O gal žmogus sukūrė visą tą inventorių ( balnus, kamanas ir t.t.), kad galėtų patogiai joti?
O ką galvoji apie darbą su arkliu ant žemės?
Ar kada esi patyręs kai arklys zovaduoja šalia tavęs ir kartu su tavim? Kai jauti ir matai visą jo energiją ir grožį šalia savęs, jauti kaip žemė aplink vibruoja nuo jo jėgos...
Ar kada šokai su savo arkliu sutelkta risčia?
Koks džiaugsmas apima, kai žinai, kad nesukeli jam jokio diskomforto savo buvimu šalia ir kai kai jis yra šalia tavęs, nes pats to nori...
Maitra

Standartinė Žemyna Sek Rgp 31, 2008 7:50 pm

Maitra, šitą pasisakymą reiktų įdėti į svetainę, o kaip pasirašyti? Gal galim tavo vardu?
Žemyna

Standartinė Maitra Pir Rgs 01, 2008 8:21 pm

Taip, galite dėti mano vardu :)
Maitra

Standartinė nedaj Pir Kov 09, 2009 9:53 am

Jau seniai svajojau apie tokį jojimą(be žąslų, be balno ir pan.)Dar net nežinojau apie šį puslapį, neturėjau savo žirgelio. Visada buvau prieš žirgų sportą, man tai atrodydavo tik gyvūnų kankinimas. Toks mastymas jau buvo nuo mažų dienų, be galo myliu šiuos padarus, bet vaikystėje neteko daug progų su jais pabendrauti, tai tik atsiradus galimybei įsigijau savo žirgelį, gal ir kvaila buvo taip skubėti, bet tikriausiai taip turėjo būti. Jis buvęs didis prizininkas ristūnų lenktynėse, man tai nerūpėjo nes mačiau ką tas sportas iš jo padarė, patyrė galinės kojos traumą ir niekam nerūpėjo kaip jam. Tiesiog pardavė, o tas pirkėjas buvau aš. "Žalias" nieko neišmanantis(viską žinojau tik iš knygų) žmogus. labai bijodavo kiekvieno rankos mosto, staigesnio judesio, nes kaip paskui sužinojau jis buvo nuolat mušamas, daužomas pentinais kvailų vaikėzų. Ką aš turėjau daryti, mesti ir bėgti...Jo pirkti niekas jau nepirktų nes jis kaip dauguma sako "niekam tikęs" žirgas. Nenoriu su jais sutikti, noriu pasiekti savo, parodyti kad žirgas nėra tas -niekas...Bet man reikia jūsų pagalbos. Žirgelis gana irzlus, daug ko bijantis, ne kartą yra tekę nulipti ir vestis šalia, kad parodyti jog balos ar tvoros ar medžių visai nereikia bijoti. Niekada jo nemušiau, nors neneigsiu kad keletą kartų esu riktelėjusi, kai bandė spirti ar kasti. Noriu įgauti jo pasitikėjimą, jo norą bendrauti. Nuo ko man pradėti, ar įmanoma 7 metų žirgą paverti šilkiniu, nuostabiu draugu. Jis visą savo gyvenimą buvo mokinamas kovoti, laimėti bet kokia kaina, kaip pakeisti jo požiūrį į žmogų?
Dabartinis mano žingsnis į jo gerovę kuko kamanos, laukiu jų ir žiūrėsiu kokia bus mano žirgo reakcija. Taip dauguma čia esančiu apskritai prieš jojimą, bet aš tiesiog noriu joti laisvai, be skausmo ir prievartos, jodama jaučiuosi lyg skrisčiau, bet tie žąslai "rakina" mano rankas.
nedaj

Standartinė neotral Sek Geg 31, 2009 10:00 pm

Saunu kad isgelbejai zirga nuo mesines. Zirgo pasitikejimui reikia dauk darbo kad ji igytum nes jis buvo tikrai patyres daug prievartos ir kanciu...
neotral

Standartinė Jurga Tre Bir 09, 2010 9:05 pm

Maitra rašė:Pirmiausia, mano nuomone, reikėtų pradėti nuo keletos klausimų sau...
Kaip tu jaustumeis, jei niekada daugiau nebegalėtum joti? Ar tai būtų tau kaip pasaulio pabaiga jei daugiau niekada nebegalėtum atsisėsti ant arklio nugaros? Kodėl?
Ar įmanoma sukurti tikrą draugystę, kai tu vis dar tikiesi, kad arklys nešios ant savo nugaros? Kai kurie sako, kad arkliai mėgsta pasijodinėjimus, ypač į gamtą...bet gal tai yra dėl to, kad jie taip mėgsta vietos pasikeitimus, kad toleruoja jūsų norą joti jiems ant jų?
Kodėl mes lipame ant savo arklių?
Ar mes kada susimastome ką jaučia mūsų arkliai? Ar žmogus sukūrė juos jojimui? O gal žmogus sukūrė visą tą inventorių ( balnus, kamanas ir t.t.), kad galėtų patogiai joti?
O ką galvoji apie darbą su arkliu ant žemės?
Ar kada esi patyręs kai arklys zovaduoja šalia tavęs ir kartu su tavim? Kai jauti ir matai visą jo energiją ir grožį šalia savęs, jauti kaip žemė aplink vibruoja nuo jo jėgos...
Ar kada šokai su savo arkliu sutelkta risčia?
Koks džiaugsmas apima, kai žinai, kad nesukeli jam jokio diskomforto savo buvimu šalia ir kai kai jis yra šalia tavęs, nes pats to nori...

Anksčiau jau buvau radusi NHE ir mąsčiau įstoti į tą virtualią mokyklą. Bet atmečiau tą mintį ir buvau visai pamiršusi kodėl, o dabar jus man priminėte... :)
Nenoriu įžeisti, bet ar nemanote, kad visa tai truputį panašu į fanatizmą? Turiu omenyje - mėsos nevalgymas, nejojimas.
Mano manymu viską įmanoma suderinti ;)
Kodėl jūs manote, kad draugystės neįmanoma sukurti, jei joji (kalbu apie jojimą be žąslų)? Kam kažko atsisakyti, jei elgiantis protingai galima viską suderinti? :roll:
Jurga

Standartinė admin Pir Bir 14, 2010 9:59 am

Labai paviršutiniškas požiūris dėl mėsos, ir tuo pačiu logiškas dėl viso kito. O jūs psigilinkite kas yra mėsa, kas yra žmogus ir pamąstykite kodėl žirgas reaguoja į vegetarą kitaip nei į visavalgį. Mėsos nepriskirimas harmoningo žmogaus maistui yra ne fanatizmas, o sveikas gyvenimo būdas. Žmonės pasmerkti mirti nuo vėžio ir kitų ligų, prieš kurias medicina tik skėsteli rankomis... išsigydė gyvu augaliniu maistu, jų sultimis. Tai pagal jus fanatizmas? Fanatizmu yra apšaukiami žmonės, kai kitų logiškų ir faktinių argumentų nebelieka, nėra ką bepasakyti... belieka priklijuoti etiketę ir atsieit ... patirti pergalę :)
admin
Site Admin

Standartinė Jurga Tre Bir 16, 2010 6:44 pm

admin rašė:Labai paviršutiniškas požiūris dėl mėsos, ir tuo pačiu logiškas dėl viso kito. O jūs psigilinkite kas yra mėsa, kas yra žmogus ir pamąstykite kodėl žirgas reaguoja į vegetarą kitaip nei į visavalgį. Mėsos nepriskirimas harmoningo žmogaus maistui yra ne fanatizmas, o sveikas gyvenimo būdas. Žmonės pasmerkti mirti nuo vėžio ir kitų ligų, prieš kurias medicina tik skėsteli rankomis... išsigydė gyvu augaliniu maistu, jų sultimis. Tai pagal jus fanatizmas? Fanatizmu yra apšaukiami žmonės, kai kitų logiškų ir faktinių argumentų nebelieka, nėra ką bepasakyti... belieka priklijuoti etiketę ir atsieit ... patirti pergalę :)

Na manau, kad būti vegetaru ar nebūti juo, yra kiekvieno žmogaus pasirinkimas. Mano manymu žirgai tiek į valgančius mėsą, tiek į nevalgančius žiūri vienodai :) Žirgams manau svarbiausia tai, kaip yra bendraujama su jais ;) O prieš augalinį maistą tikrai neturiu nieko prieš ;)
Jurga

Grįžti į Kitoks bendravimas su žirgais

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias